Waarom suiker toevoegen bij het koken van aardappelen – een kookgeheim

Foto: uit open bronnen

Suiker is een smaakversterker, waardoor oude aardappelen weinig anders smaken dan jonge aardappelen

Oude aardappelen zijn niet zo makkelijk te schillen en ze zijn niet zo rijk aan smaak als jonge aardappelen, maar er zijn toch een paar trucjes die je kunnen helpen bij het bereiden van een gerecht met oude aardappelen zodat ze net zo lekker zijn als jonge aardappelen.

Door tijdens het koken een kleine hoeveelheid suiker aan het water toe te voegen (1-2 theelepels is genoeg), kun je de smaak van oude aardappelen verbeteren.

Je moet echter pas suiker toevoegen nadat je het water met aardappelen hebt gekookt. En het is aan te raden om een theelepel citroensap toe te voegen samen met de suiker, omdat dit helpt voorkomen dat de aardappelen donker worden.

Koks raden ook aan om aardappelen niet in koud, maar in kokend water te doen, om het maximum aan nuttige stoffen te behouden.

Opmerkingen:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven