Kip pastrami: een recept voor vlees dat geschikt is om feestelijk te snijden

Je hebt kipfilet, kruiden en een oven nodig

Kip pastrami is een geweldige vervanger voor gekochte worst en is geschikt voor feestelijke stukken, salades of gewoon geserveerd met een bijgerecht.

Je hebt kipfilet, kruiden en een oven nodig. Het eindresultaat zal een smaakvol, sappig en mooi gerecht zijn.

Recept

Ingrediënten:

  • kipfilet 700-800 g
  • paprikapoeder 1 tl.
  • gedroogde knoflook 1 theelepel
  • gehakte hop 1 theelepel
  • plantaardige olie 30 g
  • zout

Bereiding:

  1. Meng het paprikapoeder, de gedroogde knoflook, hop, plantaardige olie en zout in een kom.
  2. Was de kipfilet, dep droog met een papieren handdoek, wrijf in met het bereide mengsel en laat 30-60 minuten op kamertemperatuur staan.
  3. Maak een vorm met zijkanten van folie, leg de kipfilets erin en leg ze op een bakplaat.
  4. Verwarm de oven voor op 250 graden en laat de bakplaat met kipfilet er 20 minuten in staan, zet dan de oven uit, doe de deur niet open en laat het vlees er 4-6 uur in staan. Haal het vlees uit de oven en bewaar het in de koelkast.

Gebruik kruiden naar eigen smaak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven