Je hebt kipfilet, kruiden en een oven nodig
Kip pastrami is een geweldige vervanger voor gekochte worst en is geschikt voor feestelijke stukken, salades of gewoon geserveerd met een bijgerecht.
Je hebt kipfilet, kruiden en een oven nodig. Het eindresultaat zal een smaakvol, sappig en mooi gerecht zijn.
Recept
Ingrediënten:
- kipfilet 700-800 g
 - paprikapoeder 1 tl.
 - gedroogde knoflook 1 theelepel
 - gehakte hop 1 theelepel
 - plantaardige olie 30 g
 - zout
 
Bereiding:
- Meng het paprikapoeder, de gedroogde knoflook, hop, plantaardige olie en zout in een kom.
 - Was de kipfilet, dep droog met een papieren handdoek, wrijf in met het bereide mengsel en laat 30-60 minuten op kamertemperatuur staan.
 - Maak een vorm met zijkanten van folie, leg de kipfilets erin en leg ze op een bakplaat.
 - Verwarm de oven voor op 250 graden en laat de bakplaat met kipfilet er 20 minuten in staan, zet dan de oven uit, doe de deur niet open en laat het vlees er 4-6 uur in staan. Haal het vlees uit de oven en bewaar het in de koelkast.
 
Gebruik kruiden naar eigen smaak.
