Foto: uit openbare bronnen
Het gerecht is perfect voor een familiediner of een feestelijke tafel, en de smaak zal zelfs diegenen verrassen die zichzelf niet als fans van vlees beschouwen.
Smakelijk, sappig en mals, zozeer zelfs dat ze letterlijk loskomen van het bot – dat is hoe gebakken ribbetjes, bereid volgens dit zelfgemaakte recept, uitpakken. Het gerecht is ideaal voor een familiediner of een feestelijke tafel, en de smaak zal zelfs diegenen verrassen die zichzelf niet als fans van vlees beschouwen. Het ongeëvenaarde ribrecept wordt gedeeld door RBC-Oekraïne naar aanleiding van een bericht in de Recepten van Victoria community op Facebook.
Recept
Ingrediënten:
- varkensribbetjes – 1,5kg
- ketchup “Tender” – 150 g
- mosterd met honing (met volkoren granen) – 1 el.
- sojasaus – 100 g
- balsamicoazijn – 50 g
- honing – 2 el.
- knoflook – 2 teentjes
- sinaasappel – 1 stuk
- suiker – 4 el.
- zout – ½ theelepel
- water – 500 ml
- donker bier – 500 ml
Bereiding:
- Meng in een grote steelpan ketchup, mosterd, sojasaus, azijn, honing, zout, suiker, geperste knoflook en gepelde sinaasappelschijfjes.
- Voeg de ribbetjes toe, giet het water en het bier erbij. Dek af met een deksel of folie zodat er geen stoom ontsnapt en kook 1-1,5 uur op laag vuur tot het kookt.
- Verwijder de ribbetjes, zeef de saus en laat in een pan sudderen tot de saus dik is.
- Bestrijk het vlees ermee en bak 20 minuten op 180°C om een smaakvol glazuur te creëren.
- Serveer de ribbetjes met een lepel ketchup, ingemaakte rode ui of malse aardappelpuree.
- De karamelkorst, citrusachtige sinaasappel en honing-mosterdsmaak maken van dit gerecht een waar culinair genot.
Opmerkingen:
