Dit recept is al 60 jaar oud: een beroemde kok vertelde hoe je een citroenmuffin maakt

Volgens Mary Berry is dit recept haar favoriet

Er is geen beter en frisser dessert dan een citroenmuffin met een zoet deeg en een aangenaam zuurtje. Vooral het recept ervan werd gedeeld door de beroemde kok Mary Berry, meldt Express.

“Als je iemand vraagt wat zijn favoriete cupcake is, zal het antwoord bijna altijd ‘citroen’ zijn. Het is absoluut mijn favoriet,” verzekerde ze.

Er wordt opgemerkt dat de bakkoningin jaren heeft besteed aan het ontwikkelen van dit recept om het perfect te maken.

“Mary’s citroenmuffin is al populair sinds de jaren 1960 en het is het recept waarnaar ze op straat het vaakst wordt gevraagd,” aldus de BBC Food website.

Recept

Ingrediënten

Voor de shortcakes:

  • 225 g bakolie of boter, kamertemperatuur;
  • 225 g suiker;
  • 275 g bloem;
  • twee theelepels bakpoeder;
  • vier kippeneieren;
  • vier eetlepels melk;
  • twee citroenen, alleen de fijngeraspte schil.

Voor het glazuur:

  • 175 g suiker;
  • sap van twee citroenen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C/160 °C en vet een ovenschaal in met olie, bekleed de bodem met perkamentpapier.
  2. Meng alle ingrediënten in een grote kom en klop twee minuten met een elektrische mixer of tot een gladde massa. Giet het mengsel vervolgens in de vorm en strijk het oppervlak glad.
  3. Bak de cupcake vervolgens 35-40 minuten, tot het beslag loskomt van de zijkanten van de vorm en stevig is als je met je vinger licht op het midden van het beslag drukt.
  4. Bereid tegelijkertijd het glazuur. Meng de suiker met het citroensap en roer tot een vloeibare massa.
  5. Laat het gebak vijf minuten afkoelen in de vorm, haal het er dan uit zonder het bakpapier te verwijderen en leg het op een rek boven de bakplaat.

“Borstel het glazuur over het hele oppervlak van het warme gebak en laat het opstijven. Verwijder het bakpapier en snijd het gebak in stukken om te serveren. Dit gebak blijft drie tot vier dagen vers in een luchtdichte verpakking, maar kan ook heel goed worden ingevroren,” benadrukt Express.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven