Voedingsdeskundigen hebben de beste kaas genoemd om je botten sterk te houden

Het is officieel de lekkerste manier om aan je calciumbehoefte te voldoen

Sterke botten zijn cruciaal als we ouder worden en helpen om mobiliteit en algehele gezondheid te behouden. Helaas is osteoporose een ernstige bedreiging voor oudere vrouwen en mannen. De publicatie Parade schrijft dat osteoporose een aandoening is die zich ontwikkelt wanneer de botmineraaldichtheid en botmassa afnemen, wat leidt tot verminderde botsterkte, volgens de Food and Drug Administration (FDA). Hierdoor kunnen botten zo zwak worden dat ze spontaan of na lichte stress breken.

Het binnenkrijgen van voldoende calcium en vitamine D in je dieet kan helpen bij het opbouwen van nieuwe botmassa en het versterken van je botten. Kaas kan hierbij helpen.

“Kaas is een rijke bron van calcium en eiwitten, twee belangrijke voedingsstoffen die helpen bij de opbouw en het behoud van sterke botten. Veel soorten kaas bevatten ook vitamine D en fosfor, die samen met calcium de botdichtheid en gezondheid helpen behouden,” zegt voedingsdeskundige Keri Gans.

Welke kaas is het beste voor botten

Dit is Parmezaanse kaas. Eén ons, dat is 28 gram, van deze kaas bevat 335 milligram calcium.

“Parmezaanse kaas is een van de meest calciumrijke kazen en levert bijna 30 procent van de dagelijkse waarde per ons,” zegt voedingsdeskundige Beth Warren.

Het kan helpen de botdichtheid te versterken en te behouden, voegt ze eraan toe.

“Parmezaan is een van de meest geconcentreerde bronnen van calcium omdat het een harde kaas is met een zeer laag vochtgehalte. Hoewel de meeste mensen parmezaan gewoon over hun eten strooien, draagt deze hoeveelheid nog steeds bij aan de dagelijkse calciuminname, vooral in combinatie met andere calciumrijke voedingsmiddelen gedurende de dag,” legt Gans uit.

Parmezaan bevat ook iets meer dan 10 gram eiwit per ons, wat bijdraagt aan de gezondheid van de spieren.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven