Het resultaat is een zachte, homogene massa die op brood kan worden gesmeerd of aan gerechten kan worden toegevoegd
Zelfgemaakte smeltkaas is een gemakkelijke manier om een natuurlijk en gezond product te krijgen zonder kunstmatige toevoegingen. Het resultaat is een malse, homogene massa die je op brood kunt smeren of aan gerechten kunt toevoegen. Dit meldt RBC-Oekraïne met verwijzing naar de Instagram-pagina van foodblogger Alex Mil.
Gesmolten kaas: een gemakkelijk recept
Ingrediënten:
- cottage cheese – 350 g (5%)
- eieren – 2 st.
- boter – 60 g (82,5 %)
- zout – 1 theelepel
- zuiveringszout – 1/2 theelepel
- knoflook – 2-3 teentjes
- bosje fijngehakte dille
De totale bereidingstijd is 20 minuten en 1 uur om te trekken in de koelkast.
Bereiding
- Klop de kwark, eieren, olie, boter, zout en baking soda met een mixer tot een homogene pasta zonder klontjes.
- Doe vervolgens over in een steelpan met dikke bodem en zet op laag vuur.
- Roer constant met een spatel tot het mengsel vloeibaar wordt.
- Giet het mengsel dan in de cremains, voeg de gehakte knoflook en dille toe.
- Zet het een uur in de koelkast om hard te worden.
