Pasta met gebakken champignons: een recept voor een smaakvol gerecht dat verliefd wordt vanaf de eerste lepel

Foto: uit open bronnen

Serveer deze pasta in een diep bord, besprenkel met parmezaan en een takje tijm

Pasta is altijd een goed idee. Je hebt er geen overbodige woorden of ingewikkelde sauzen voor nodig, want de kracht zit in de eenvoud. Vooral als je het serveert met geurige gebakken champignons, delicate roomkaas en kruiden. Foodblogger Olga Ryabenko vertelde ons dat je om thuis een restaurantgerecht te bereiden niet uren achter het fornuis hoeft te staan. Heerlijk kan heel eenvoudig te bereiden zijn. De herfst is het seizoen van de paddenstoelen en het is moeilijk om een product te vinden dat de stemming beter overbrengt.

Gebakken champignons hebben een rijke, licht rokerige smaak die goed samengaat met romige sauzen. In combinatie met pasta vormen ze het perfecte gerecht dat lichaam en geest verwarmt.

Recept

Ingrediënten:

  • Pasta 300 g
  • Champignons (champignons of wilde paddenstoelen) 400 g
  • Rode ui 1 st.
  • Knoflook 1 kop
  • Olijfolie 2 el.
  • Tijm 1 theelepel
  • Roomkaas 200 g
  • Zout
  • Peper

Koken

  1. Doe de gesneden champignons, halve ringen rode ui, een hele doormidden gesneden krop knoflook en de roomkaas in een vorm.
  2. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en voeg tijm toe.
  3. Bak ongeveer 30 minuten op 200°C tot de groenten zacht zijn en de kaas goudbruin en gaar.
  4. Kook terwijl de champignons bakken de pasta beetgaar.
  5. Vergeet niet om wat water over te laten na het koken, het zal helpen bij het creëren van de perfecte saus.
  6. Haal de vorm uit de oven, voeg een beetje van het pastawater toe en meng goed, de saus zal zijdeachtig en smaakvol worden.
  7. Doe de warme pasta meteen in de vorm en meng voorzichtig.

Tips

  • Voeg voor een diepere smaak een beetje witte wijn toe terwijl de paddenstoelen bakken.
  • Als je van de trek houdt, voeg dan aan het eind wat geraspte parmezaanse kaas of blauwschimmelkaas toe.
  • Boschampignons zullen een meer uitgesproken smaak geven, maar gewone champignons werken ook goed.

Serveer deze pasta in een diep bord, bestrooi met parmezaan en een takje tijm. Steek een kaarsje aan, zet wat zachte muziek op en laat de geur van de paddenstoelen het huis vullen met warmte.

Opmerkingen:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven