Het resultaat is een gladde, aangenaam dikke soep die aanvoelt alsof je room hebt toegevoegd
De herfst is een tijd van gezelligheid, warmte en natuurlijk zelfgemaakte soepen. Maar hoe maak je die dikker en romiger zonder bloem of room toe te voegen? De beste manier om soep romiger te maken, vertelt RBC-Oekraïne met verwijzing naar de Daily Express.
De beste manier om soep romiger te maken
Het antwoord is simpel, voeg aardappelen toe aan het eerste gerecht. Het is het handigste en effectiefste ingrediënt om soep in te dikken.
Welke aardappelen kiezen voor soep
Niet alle soorten zijn geschikt:
- Kruimelige soorten zijn ideaal. Ze zijn los van binnen en bevatten veel zetmeel, dus ze zijn uitstekend geschikt om soepen, stoofschotels en sauzen in te dikken.
- Wasachtige variëteiten zoals jonge aardappelen – niet geschikt: ze blijven glad, zelfs na het koken, dus ze zijn beter geschikt in salades.
Hoe aardappelen gebruiken om soep dikker te maken
- Voeg aardappelschijfjes toe terwijl de soep kookt.
- Kook de aardappelen apart, stamp ze en voeg ze toe aan het gerecht.
- Gebruik droge aardappelpuree – dit is de makkelijkste en snelste manier.
- Voeg gewoon een eetlepel van zulke aardappelpuree toe, roer en wacht een paar minuten, de soep zal dikker en rijker worden.
In een test van The Kitchn scoorde deze methode 8 uit 10 en werd verkozen tot “makkelijkste van allemaal”. Het resultaat is een gladde, aangenaam dikke soep die aanvoelt alsof je room hebt toegevoegd, ook al zijn het gewoon aardappelen.
