Tonijnsoep uit blik met rijst en tomaten: eenvoudig recept

Een half uurtje en de eerste gang is klaar

Als je helemaal geen tijd hebt en je hebt echt zin in soep, dan is dit recept echt iets voor jou. Slechts een half uurtje en het voorgerecht is klaar.

Voeg rijst toe aan de soep en hij wordt dik en hartig.

Recept

Ingrediënten:

  • natuurlijke tonijn in blik 190 g
  • aardappelen 2 st.
  • rijst 2 el.
  • water 1,5 liter
  • ui 1 st.
  • wortelen 1 st.
  • tomaat 1 st.
  • kruiden voor groenten en kruiden
  • plantaardige olie 2 el.
  • zout
  • kruiden (dille, peterselie

Bereiding:

  1. Aardappelen wassen, schillen en in kleine blokjes snijden.
  2. Spoel de rijst tot hij doorzichtig is.
  3. Doe de aardappelen en rijst in het kokende water en kook 10-15 minuten (schep eventueel het schuim af).
  4. Pel uien en wortelen. Snijd de ui, tomaat in kleine blokjes en wortels in rietjes.
  5. Fruit de ui en wortel in een pan met plantaardige olie tot ze zacht zijn, voeg de tomaat toe en bak nog twee minuten.
  6. Voeg de gebakken groenten toe aan de aardappelen en rijst, dan de tonijn, peper, zout en laat vijf minuten sudderen. Voeg aan het eind de kruiden toe en laat nog een minuut sudderen.
  7. Serveer de soep direct na het koken.

Tonijn uit blik kan ook in olie worden gebruikt, alleen wordt de soep dan vetter.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven