Ze nemen niet zoveel tijd in beslag als het lijkt
Gebakken pasteitjes met wat voor vulling dan ook zijn een hit op tafel, omdat ze niet lang blijven staan en in een paar minuten op zijn. Elke gastvrouw heeft haar eigen speciale recept om ze te maken.
Culinair blogger Svetlana Bauer vertelde hoe je heerlijke pasteitjes met aardappelen en champignons maakt. De bereiding neemt niet zoveel tijd in beslag als het lijkt.
Krokante pasteitjes met aardappelen en paddenstoelen
Ingrediënten:
- warm water – 250 ml;
- droge gist – 7 g (verse gist – 21 g);
- suiker – 2 theel;
- zout – 0,5 – 1 theelepel;
- plantaardige olie – 3 el;
- bloem – 350-400 g;
- zetmeel – 1 el.
Vulling:
- aardappelen – 500 gr;
- champignons – 300 gr;
- plantaardige olie om te bakken.
Bereiding:
- Voeg gist, suiker en gist toe aan warm water. Giet het zout erbij, zeef de bloem en het zetmeel. Voeg tijdens het kneden de plantaardige olie toe.
- Kneed het deeg zoals in de video wordt getoond en laat het een uur rijzen.
- Kook voor de vulling aardappelen, maak aardappelpuree. Snijd champignons en bak ze, voeg zout en kruiden naar smaak toe. Meng de champignons met de aardappelpuree.
- Kneed het deeg, verdeel het in 12-14 stukken. Rol ze elk uit, doe de vulling erin en vorm er een pasteitje van. Bak alle pasteitjes in plantaardige olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
- Leg de pasteitjes op een papieren handdoek om overtollig vet te verwijderen.
