Deze mooie en smakelijke salade is perfect voor een feestelijke tafel
Originele salade “Korhoennest” of “Kwartelnest” is een ideale variant van wat te bereiden voor een feestdag. Het recept is ongecompliceerd en voor iedereen beschikbaar. En het resultaat is zo lekker dat niemand het zal weigeren.
Het gerecht kan naar smaak worden aangepast – in de klassieke versie worden kip, komkommers en eieren erin gedaan. De “bedding” is gemaakt van dunne frietjes of, in de dieetversie, van geraspte kaas.
Hoe maak je “Kwartelnest” salade klaar?
Indien gewenst kun je de kip vervangen door bieslook en gezouten komkommers door verse. Je kunt ook champignons en gesmolten kaas toevoegen.
Ingrediënten:
- aardappelen – 400 g;
- kipfilet – 350 g;
- kippeneieren – 4 stuks;
- kwarteleieren – 5 stuks;
- augurken – 250 g;
- ui – 1 st;
- azijn – 1 eetlepel;
- suiker – 2 theelepels;
- mayonaise – 150 g;
- zout, peper naar smaak;
- dille voor decoratie.
Bereiding:
- Kook de kip en eieren gaar en laat afkoelen. Giet kokend water over de uien, snijd ze in halve ringen en marineer ze 15 minuten in suiker en azijn.
- Schil de aardappelen en rasp ze op een Koreaanse wortelrasp, of snijd ze met de hand in dunne rietjes. Spoel af onder stromend water. Bak ze in goed verhitte olie tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten). Bak de aardappelen in batches zodat ze in een enkele laag in de pan liggen. Leg de frietjes op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
- Snijd het vlees fijn, de komkommers in plakjes en rasp de kippeneieren. Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg ook ongeveer 1/3 van de aardappelen toe aan het mengsel. Zout en peper, breng op smaak met mayonaise.
- Leg de salade op een bord in de vorm van een heuvel met een kuiltje in het midden. Bedek met gebakken aardappelen. Leg in het midden takjes dille en daarop – gekookte en gepelde kwarteleitjes.
- In plaats van gebakken aardappelen kun je het gerecht versieren met kaas. Rasp 300 g kaas op een grove rasp en strooi de “Nest” salade erover.
