Foto: uit open bronnen
Niet iedereen weet dat het kiezen van het juiste vlees een gerecht niet alleen lekkerder kan maken, maar ook gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen.
Met het aanbreken van de warme dagen wordt het traditionele picknicken in de natuur met geurige kebab nog populairder. Niet iedereen weet echter dat het kiezen van het juiste vlees het gerecht niet alleen lekkerder kan maken, maar ook gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. RBC-Oekraïne vertelt ons welk vlees de gezondste kebab oplevert.
Wat is het beste en gezondste vlees voor kebab?
Voedingsdeskundigen hebben het gezondste vlees voor kebab genoemd – het is kalkoen.
Kalkoen wordt beschouwd als een ideale optie vanwege zijn unieke eigenschappen. Het bevat veel eiwitten, die gemakkelijk door het lichaam worden verteerd, en een minimum aan schadelijke vetten. Volgens deskundigen helpt de regelmatige consumptie van kalkoengerechten bij het behoud van spiermassa, verbetert het metabolisme en stimuleert het de immuniteit.
Speciale aandacht verdient het feit dat kalkoenvlees rijk is aan belangrijke sporenelementen: ijzer, zink, fosfor en kalium. En het hoge gehalte aan B-vitamines, vooral B6 en B12, ondersteunt de gezondheid van het zenuwstelsel en draagt bij aan de goede werking van het hart.
Daarnaast is kalkoen hypoallergeen, waardoor het veilig is voor mensen met een gevoelige spijsvertering of die gevoelig zijn voor voedselallergieën. In tegenstelling tot varkensvlees of vet rundvlees liggen kalkoenkebabs lichter op de maag en geven ze geen zwaar gevoel na het eten.
Welk deel van de kalkoen kun je het beste kiezen?
Experts adviseren om een kalkoenfilet of huidloze dij te kiezen om de maximale voordelen te behouden. Ze raden aan om natuurlijke ingrediënten te gebruiken voor de marinade – yoghurt, citroensap, kruiden en specerijen zonder veel zout of mayonaise toe te voegen.
Een ander voordeel van kalkoenkebab is het minimale risico op schadelijke stoffen als het op de juiste manier wordt bereid. Om het gerecht zo veilig mogelijk te maken, is het beter om het vlees minstens 2-3 uur te marineren en het op middelhoog vuur te bereiden, zodat het niet aanbrandt.
Dus, als je wilt genieten van een smakelijke kebab en tegelijkertijd op je gezondheid wilt letten, dan is kalkoen de beste keuze. Het combineert een verfijnde smaak, voedingseigenschappen en voordelen voor het lichaam, waardoor het dit seizoen een echte favoriet is.
Opmerkingen:
