Aardbeienpudding met chia: eenvoudig recept

Foto: uit openbare bronnen

Het geeft energie en is goed voor het lichaam

Deze pudding zit boordevol vezels en plantaardige omega-3’s en eiwitten. Het is het perfecte hartgezonde ontbijt. Deze voordelen voor het hart zijn te danken aan het vermogen van vezels en omega-3 vetzuren om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

Acht aardbeien leveren een adequate dosis vitamine C, evenals 8% van je dagelijkse hoeveelheid foliumzuur.

Recept

Ingrediënten:

  • 3 el chiazaad
  • 1-2 el honing of andere zoetstof
  • 1/2 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • 1/2 kopje verse of bevroren aardbeien
  • een paar muntblaadjes voor decoratie
  • 1 kop melk (je kunt elke melk gebruiken)

Bereiding:

  1. Meng chiazaadjes, melk, honing en vanille-extract. Meng goed zodat de chiazaadjes geen klontjes vormen.
  2. Laat opzwellen: dek de kom of pot af met een deksel en zet 4 uur of een nacht in de koelkast. Gedurende deze tijd zullen de chiazaden de vloeistof absorberen en een dikke, puddingachtige textuur vormen.
  3. Terwijl de pudding opzwelt, snijd je de aardbeien in plakjes. Als je wilt, kun je ze een beetje fijnhakken voor een meer uniforme textuur, of ze in hele stukken laten voor de textuur.
  4. Als de chia pudding klaar is, roer je het nogmaals door. Schep het in kopjes of borden, top het met gesneden aardbeien en garneer het met munt.

Opmerkingen:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Handige tips en life hacks voor dagelijks leven