Foto: uit open bronnen
Gebakken knoedels met kaas is een voorbeeld van hoe favoriete gerechten uit de kindertijd op een nieuwe manier kunnen klinken
Knoedels zijn een gerecht dat voor veel Oekraïners wordt geassocieerd met de warmte van hun ouderlijk huis, grootmoeders keuken en ontspannen familiediners. Maar klassieke gekookte knoedels zijn slechts het begin van culinaire inspiratie. Gebakken knoedels met kaas – een nieuwe kijk op een traditioneel gerecht dat zelfs de meest veeleisende fijnproever kan verrassen.
Dit originele recept, dat populair is geworden op sociale netwerken, in het bijzonder op de mil_alexx_pp pagina, biedt een nieuwe manier van serveren – dumplings met een knapperige korst, in een romige kaassaus met tonen van kruiden en sojasaus. Een echte gastronomische vondst voor lunch, ontbijt of diner na een drukke dag.
Recept
Ingrediënten
Voor de basis:
- Knoedels 600 g
- Boter 50 g
- Voor de saus
- Zure room 100 g
- Harde kwark 70 g
- Sojasaus 40 ml
- Water 40 ml
- Dille en peterselie
- Zout
- Peper
Koken
- Smelt boter in een grote koekenpan. Voeg de bevroren knoedels toe (ontdooien is niet nodig) en bak ze op middelhoog vuur onder voortdurend roeren goudbruin. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten.
- Voeg de zure room toe aan de knoedels, giet het water en de sojasaus erbij, en zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Dek af met een deksel en stoof nog 10 minuten op laag vuur tot de knoedels zacht zijn en in de saus zijn gedrenkt.
- Bestrooi het gerecht met geraspte kaas en gehakte kruiden. Dek weer af en laat nog 2-3 minuten op het vuur staan om de kaas te laten smelten.
- Serveer warm.
Tips:
- Als je een rijkere smaak wilt, gebruik dan een mengsel van verschillende soorten kaas.
- Voor een vegetarische optie kies je knoedels met een plantaardige binnenkant.
- De knapperigheid kan worden verbeterd door de knoedels te bakken in een mengsel van boter en olijfolie.
Gebakken knoedels met kaas – dit is een voorbeeld van hoe favoriete gerechten uit de kindertijd op een nieuwe manier kunnen klinken. Zo’n gerecht is niet alleen hartig en lekker, maar kan ook een echt culinair genot geven zonder al te veel moeite. Het is ideaal voor een etentje thuis, maar ook voor de tafel van onverwachte gasten.
Opmerkingen:
